dissabte, 12 de juliol del 2014

Concentració dia 10 de juliol. Aturem la massacre a Gaza!

Taula per Palestina va convocar una concentració pels nous atacs a Gaza el passat dia 10 de juliol a pl. Espanya. Aquí us adjuntem el comunicat que llegirem i algunes fotografies de la concentració.

COMUNICAT


Des de Taula per Palestina denunciem el càstig col·lectiu que el Govern d’Israel està infligint a la població palestina de Cisjordània i Gaza des de la desaparició de 3 colons jueus, el passat 12 de juny, al costat de l’assentament il·legal de Gush Etzion, proper a la ciutat d’ Hebron. Durant la cerca dels 3 desapareguts, Israel ha matat a més de vint civils palestins, ha arrestat a més de 500 persones i ha assaltat més de 1300 cases, universitats, institucions, mitjans de comunicació i organitzacions de la societat civil palestina.

La brutalitat dels atacs i les xifres de morts i ferits han augmentat amb la trobada dels cossos sense vida dels 3 colons el 30 de juny. Les declaracions del Primer Ministre Israelià, Benjamin Netayanhu, afirmant que venjarien aquest morts, han contribuït a l’escalada de la violència. Els discursos racistes i els linxaments contra palestins i palestines, amb el beneplàcit de les institucions hebrees, s’han estès per tot Israel, i han contribuït i permès atacs de colons contra població civil palestina. Els infants són un dels objectius d’aquests atacs racistes i indiscriminats contra la població palestina.

Israel no és un estat normal. Fa 66 anys que ocupa militarment i imposa un règim d’Apartheid sobre la població palestina vulnerant els drets fonamentals de la població palestina. Israel no és un estat democràtic: discrimina a les seves minories, viola la IV Convenció de Ginebra i incompleix les resolucions de les Nacions Unides que exigeixen el retorn dels refugiats palestins, declaren il·legals els assentaments i l’ocupació, i insten a la fi de les operacions militars i al respecte de la sobirania territorial de Palestina. Ahir, el 9 de juliol va fer 10 anys que el Tribunal Internacional de Justícia de l’Haia va ordenar a Israel desmantellar el sistema d’Apartheid i va exigir a la comunitat internacional que no reconegués ni brindés cap ajuda o assistència als assentament il·legals.

En aquest context, la indústria militar i armamentista, aliada amb el sector tecnològic, universitari, de la seguretat privada i les institucions públiques és un element clau per entendre la perpetuació de l’ocupació dels territoris palestins. Israel ha convertit Gaza i Cisjordània en un veritable camp d’entrenament on provar noves armes, tècniques de combat i control de masses, i sistemes de seguretat com són els drons armats. Els amplis interessos i beneficis que genera el negoci de la defensa, seguretat i ocupació justifiquen el manteniment d’una política bel·ligerant i colonitzadora, mantenint un constant desenvolupament tecnològic militar que després exporten arreu del món amb la marca “Tested in Combat” (provat en combat) i per tant sobre la població civil.

Per tots aquests motius les relacions comercials, institucionals i acadèmiques amb el sector militar i de seguretat d’Israel contribueixen a perpetuar l’ocupació i la violació dels Drets Humans de la població palestina. Només si exercim el trencament de les relacions de “complicitat” amb el govern, empreses i universitats israelianes que es beneficien del sistema d’apartheid, i fem una aposta real i decidida pel Drets Humans i el Dret Internacional, serà possible aturar l’ocupació i la violència exercida sobre els palestins i palestines.

En aquest context:

• Condemnem l’assassinat de població civil palestina i israeliana, ja que alimenta l’odi i la venjança entre els dos pobles i obstaculitza un procés de pau just;

• Condemnem l’operació de càstig col·lectiu del govern d’Israel sobre la població palestina de Gaza i Cisjordània;

• Exigim el respecte dels Drets Humans i del Dret Internacional, així com l’aplicació de les resolucions de les Nacions Unides sobre Palestina i Israel;

• Instem a les forces polítiques a definir, expressar i comunicar formalment a Israel la seva repulsa: per les seves polítiques bel·ligerants; la detenció administrativa i tortura de palestins i palestines; i la violació flagrant del Dret Internacional;

• Exigim el trencament de relacions institucionals, comercials i acadèmiques del Govern i altres actors públics i privats amb el Govern d’Israel i el sector militar i de seguretat israelià que té una relació (directa o indirecta) amb la ocupació dels territoris palestins, incloent els assentaments il·legals.

No estem disposats a ser còmplices de l’ocupació i violació sistemàtica dels Drets Humans del poble palestí en ares d’interessos econòmics i polítiques colonitzadores. Per aquesta raó, des de Taula per Palestina veiem com a via útil l’estratègia internacional no violenta de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel que va demanar el poble palestí l’any 2005 i integrem i donem suport els sectors jueus crítics amb el Govern Sionista d’Israel, apostant per estratègies per tal d’assolir una pau justa, duradora i digna.


Taula per Palestina



10 de juliol del 2014











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada