Qui som?

TxP és una xarxa d'entitats i de persones que volem treballar, des de les Illes Balears, en la solidaritat amb Palestina. Aquest blog ens servirà per donar a conèixer les nostres activitats, i per compartir i difondre informació sobre la realitat de Palestina, sobre l'ocupació i sobre iniciatives de denúncia.

MANIFEST

El poble palestí es troba en una dramàtica situació de pobresa, repressió i negació dels drets nacionals. Part de la població palestina viu sotmesa, des de fa 40 anys, a l'ocupació militar per part d'Israel. Una altra part viu, dins de les fronteres reconegudes d'Israel, com a ciutadans de segona categoria. Milions de palestins, finalment, viuen com a refugiats o exiliats al Líban, a Síria, a Jordània i a d'altres països del món.
 Israel, com a Estat que no reconeix els drets dels palestins i com a potènca ocupant, és el responsable principal d'aquesta situació.
 Els palestins que viuen sota l'ocupació, de manera singular, s'enfronten a unes condicions de vida insuportables. L'extensió de les colònies israelianes, la construcció del Mur i l'annexió de terres, la construcció d'infraestructures només per a israelians i l'apropiació de recursos, i els obstacles a la circulació fan de la vida quotidiana un malson. L'ofegament econòmic i la pobresa extrema constitueixen el paisatge quotidià per a milions de palestins.
 Les violacions dels drets humans per part d'Israel són continuades. Les morts de civils com a resultat de les  accions de l'Exèrcit són constants i queden impunes. Les detencions arbitràries i demolicions de cases són el pa de cada dia.
 El pacte de silenci de la comunitat internacional entorn de la qüestió palestina contribueix a perpetuar aquest estat de coses. Al suport incondicional i acrític que els Estats Units donen a Israel cal afegir el paper erràtic de la Unió Europea i la impotència dels països àrabs i musulmans, sotmesos en la seva major part a règims sense llibertats.
 Taula per Palestina condemna l'ocupació israeliana, la violació continuada dels drets humans i la negació dels drets nacionals palestins per part d'Israel, i es compromet a fer de la seva denúncia el nucli de la seva actuació.
 Taula per Palestina se solidaritza amb el moviment palestí contra l'ocupació i en defensa dels seus drets nacionals. També dóna suport al treball dels grups pacifistes israelians que impugnen l'anomenat "consens sionista".
 Taula per Palestina exigeix, com a condicions indispensables per a una sortida pacífica i justa al conflicte, el compliment de les resolucions de Nacions Unides, el final de l'ocupació i l'abandonament de les colònies, l'exercici del dret d'autodeterminació per part del poble palestí i el reconeixement del dret de retorn dels palestins a les seves terres d'origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada