diumenge, 26 de gener del 2014

No compris apartheid: solidaritza't amb Palestina!

Des de Taula per Palestina i la Red Solidària en contra l’Ocupació de Palestina (RESCOP) et presentem la campanya #nocompresApartheid, et proposem que facis boicot a aquest sis populars productes i facis tota la difusió possible. Pot ser que la teva veïna o el teu amic no coneixin aquesta informació ¡Fes-li arribar! La crida al BDS que el poble palestí ens va llançar és una arma molt poderosa amb la que contem la societat civil internacional per a què Israel entengui que les seves constants violacions dels Drets Humans ni passen desapercebudes ni permetrem que quedin impunes.
Recorda mirar sempre l’etiqueta i comprovar que no es tracta d’un producte “Made in Israel”. Recorda també que si no apareix aquesta informació tens dret saber-ho ¡demana al teu comerciant! ¡No compris Apartheid!


IMAGINARIUM, nascut a Saragossa i ara amb presència a tot el món, ven juguetes fabricades a fàbriques d’Israel, un estat que comet crims de guerra i que impossibilita diàriament el dret i l’accés a l’educació, i una vida digna als nins i nines palestins/es.Podem recordar, per exemple, que al novembre de 2012 Israel va bombardejar la Franja de Gaza assassinant indiscriminadament a civils, entre ells 25 menors. Aquest fet queda molt lluny de la imatge que la cadena pretén projectar: convivència, tolerància, llibertat, interculturalitat, solidaritat...Declaració de principis que molt difícilment es pot conciliar amb les relacions econòmiques i comercials que IMAGINARIUM manté amb empreses israelianes.
És imprescindible demanar-li a IMAGINARIUM que retiri les seves juguetes de procedència israeliana i que tanqui les seves tendes a Israel per poder ser fidel amb els principis que predica.

Els productes cosmètics israelians de la marca PREMIER que es venen en molts llocs de l’Estat espanyol són produïts a l’assentament de Kibbutz Kalia, una colònia israeliana en Cisjordiana, devora del Mar Mort. Aquesta explotació es realitza en tota violació del dret internacional i de les resolucions de les Nacions Unides que reconeixen la soberania palestina damunt d’aquests territoris. Gràcies a la pressió de moltes persones solidàries i activistes que defensen els drets del poble palestí, els productes Premier han estat retirats ja de moltes tendes, per exemple a Irlanda i al Regne Unit. Ajuda’ns a què això passi també a la teva ciutat. 
En 2012 Israel va exportar dàtils per valor de 45 milions d’euros. La major part d’ells es cultiven a les colònies sionistes de Cisjordania, en terres expropiades per la força a la població palestina. Aproximàdament la meitat de les colònies israelianes cultiven aquests dàtils, producció que els proporciona grans beneficis i contribueixen a la viabilitat d’aquestes colònies.
Els dàtils israelians solen ser de la varietat medjoul, també anomenada jumbo. El 80% de la producció s’exporta a Europa. La majoria dels dàtils d’aquesta varietat que es venen a Espanya són importats d’Israel.


Si ets venedor, et demanem que no venguis dàtils israelians i que puguis explicar als teus clients el perquè. Si ets comprador, no els compris i exigeix que es posi fi a la seva venda, de paraula o mitjançant cartes o fulles de reclamacions. Comprar i vendre aquest producte contribueix de manera clara i directa al règim d’ocupació que sofreix el poble palestí i al robatori dels seus recursos naturals. 


El Rummikub és el joc més exportat d’Israel, ja que la majoria dels tres milions que es produeixen anualment es venen a l’estranger. El podem trobar a més de 54 països en tot el món i ha estat traduït a 26 idiomes.
A Israel aquest joc es ven amb la marca Kod Kod. A l’estat espanyol, amb el nom de Rummikub, el distribueix la companyia dels EEUU Hasbro, segona empresa de juguetes més important del món.
A l’any 2010 es va aconseguir, després d’una llarga campanya a Catalunya, que la cooperativa Abacus retirés aquest producte de totes les seves tendes, coincidint amb el cruel i despietat atac d’Israel cap a Gaza a l’operació “Plom Fos”.


Si el trobes a tendes de juguetes no el compris e informa al comerciant del que suposa tenir aquest producte a la seva tenda. 

A la seva publicitat, aquesta empresa israeliana promet “els Secrets de Bellesa del Mar Mort”, però els drets d’AHAVA no tenen res de bellesa. El que  compres amb AHAVA és una lletja realitat d’espoli de recursos i ocupació il·legal a Palestina.
Malgrat la seva etiqueta “Made in Israel”, AHAVA fabrica els seus productes amb matèries primes que provenen del robatori de recursos naturals de la Cisjordània ocupada, concretament l’assentament israelià il·legal de Mitzpe Shalem, a uns 20 km de la mil·lenària ciutat palestina de Jericó.


No et facis còmplice d’aquest robatori injust i de la colonització i el apartheid israelians i no compris productes AHAVA. Si vols comprar cosmètics que venguin del Mar Mort, hi ha que es fabriquen legítimament i que es poden trobar fàcilment a Internet.
L’empresa israeliana Sodastrem no ven només bombolles, també ven mentides, robatori, colonialisme i Apartheid. SodaStream està instalada en Mishor Edomim, una colonia israelí il·legal situada en la Cisjordània Palestina ocupada.
Aquestes colònies, que no han parat de créixer inclús durant el suposat temps de negociacions, violen les Convencions de Ginebra i són un obstacle a la sobirania del poble palestí sobre el seu territori i els seus recursos.


Amb les màquines que aquesta empresa israeliana intenta introduir a les nostres cases, ens volem fer còmplices d’una situació de injustícia manifesta.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada