divendres, 11 de gener del 2013

Israel subministra medicaments d'ús veterinari a presos palestins

Organitzacions no governamentals palestines, defensores dels drets humans, qualifiquen aquesta acció com “un nou acte inhumà que va en contra de les lleis internacionals”. Tenen previst denunciar el cas davant el Consell de Drets Humans de l'ONU.
L'agència palestina de notícies Sama va revelar aquesta setmana que l'adreça de presons del règim israelià “intenta empènyer als presos palestins malalts a una mort gradual”, subministrant-los medicaments d'ús veterinari per guarir algunes de les afeccions que pateixen. Citant fonts anònimes israelianes, l'agència lamenta que, “a causa de la desatenció de la comunitat internacional respecte als crims de Tel Aviv contra els presoners palestins, aquest règim s'ha atrevit a cometre nous delictes a les seves presons”.
En tant, diverses organitzacions no governamentals palestines (ONG), defensores dels drets humans, qualifiquen aquesta acció com “un nou acte inhumà que va en contra de les lleis internacionals”. Per això, les ONG van anunciar que denunciaran el cas davant el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, sol·licitant també la conformació d'un comitè internacional que dugui a terme les recerques pertinents.
Segons reportis d'organitzacions pro drets humans, actualment més de cinc mil palestins es troben a les presons israelianes i manquen de drets elementals per a la vida com a aigua, aliments, atenció mèdica, educació, visites regulars i defensa jurídica, entre uns altres. Fins i tot, la majoria dels palestins empresonats per l'Estat sionista manquen d'un judici en procés, ja que ni tan sols les autoritats israelianes han aixecat càrrecs en contra.
Al desembre passat, la Conferència Mundial de Solidaritat amb els Presos Palestins i Àrabs, en presons de Tel Aviv, va demanar a l'ONU enviar un comitè a Israel per investigar les violacions de drets humans que sofreixen aquestes persones. Igualment, la Conferència també va sol·licitar que la Cort Penal Internacional de l'Haia emeti un dictamen sobre la situació jurídica dels presos i sobre les sancions que han d'imposar-se sobre l'Estat israelià per cometre tals violacions.
Des de 1967, el règim israelià ha detingut a un total de 750.000 palestins, entre ells 23.000 dones i 25.000 nens. Aquesta xifra representa un 20% de la població total dels territoris ocupats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada