dissabte, 26 de juliol del 2014

L’equip mèdic palestí i voluntaris de l’ISM* necessiten el teu suport.

Estimats amics/ estimades amigues,

A les set de l’horabaixa, l’hospital de Beit Hanoun fou bombardejat per tancs israelians. Dins de l’hospital hi havia 61 persones de l’equip mèdic, civils, tres pacients, i dos voluntaris de l’ISM: Charlie Andreasson i Fred Ekblad, ambdós de Suècia els quals estigueren atrapats dins l’hospital.

Els soldats israelians estan a prop de l’hospital. El so de les armes es pot escoltar en aquesta zona. Un gran núvol passa per l’hospital.

Et necessitem per què contactis amb els teus representants per demanar-los que compleixin amb la seva obligació de fer que Israel respecti la llei internacional i aturi ja de bombardejar els equips mèdics i les instal·lacions. **

El rerefons: equips mèdics en mig dels bombardejos

Voluntaris internacionals de distints països com Suècia, el Regne Unit i els Estats Units anaren a Beit Hanoun que es troba al nord de Gaza per ajudar en les ambulàncies. Les forces israelianes han atacat ja una ambulància a Beit Hanoun on ha mort un paramèdic i un altre està en estat crític.

L’atac a l’hospital de Beit Hanoun és el segon atac d’Israel cap a instal·lacions mèdiques de Gaza i al seu personal en les darreres 24 hores. El primer atac, ahir nit, destruí l’hospital Al Durrah per nins i nines a la ciutat de Gaza. Un nin de dos anys que es trobava en la unitat de cura intensiva va morir i d’altres trenta estan ferits.
Degut als bombardejos prop de la zona, l’hospital de Beit Hanoun evacuà la majoria dels pacients a l’hospital al-Shifa, però encara tres pacients es troben a Beit Hanoun.

Des que Israel començà els atacs a Gaza, tretze ambulàncies s’han destruït i dos paramèdics són morts. 
Des d’ençà aquesta massacre, equips mèdics i instal·lacions han sigut constantment bombardejats.

“Els atacs d’Israel als hospitals de Gaza són continus i obliguen a evacuar els pacients, els paramèdics i altres treballadors de rescat els qual fan el que poden en situacions de gran risc”, digué Joe Catron, un activista de l’ISM americà.

Segons el Ministeri de Salut de Gaza, sis de tretze hospitals de Gaza han sigut greument danyats. L’hospital de rehabilitació el-Wafa ha estat destruït completament. Dues clíniques mèdiques també estan destruïdes i set més estan danyades. Tretze membres de l’equip mèdic estan ferits i cinc han mort. 

El Ministeri de Salut de Gaza ha demanat “la fi immediata dels atacs militars i d’ocupació per part d’Israel cap a instal·lacions mèdiques i el seu personal”. També demana que “la comunitat internacional condemni amb fermesa aquesta última atrocitat i que vegi a Israel com a responsable per aquests crims de guerra”.

En solidaritat,
ISM Palestine



*Per conèixer el treball de l’ISM (International Solidarity Movement) us adjuntem aquests enllaços:







**Des d’Espanya, el que ens demanen fer és contactar amb el ministre espanyol d’afers exteriors per pressionar a les nostres autoritats a què rompin les seves relacions amb Israel. Us adjuntem el telèfon del Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya:


Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación:
Sede Palacio de Santa Cruz 
Plaza de la Provincia, 1
28071 Madrid
Teléfono Centralita: 91 379 97 00


Sede Torres Ágora
Edificio Torres Ágora
C/ Serrano Galvache, 26
28071 Madrid
Teléfono Centralita: 91 379 97 00  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada